Informacije o zalivanju biljaka bromelije
Informacije o zalivanju biljaka bromelije

Video: Informacije o zalivanju biljaka bromelije

Video: Informacije o zalivanju biljaka bromelije
Video: Ovo je bromelija, biljka protiv hrkanja 2024, Maj
Anonim

Kada imate bromeliju o kojoj morate brinuti, možda se pitate kako zalijevati bromeliju. Zalijevanje bromelija se ne razlikuje od njege bilo koje druge sobne biljke; redovno proveravajte svoje sobne biljke da li im je zemlja suva. Većini biljaka je potrebna voda kada su suhe, osim ako nisu izbirljive biljke, u tom slučaju, trebali biste imati nekakav smjer kako se nositi sa zalijevanjem.

The Bromeliad Water Tank

Bromelije rastu u mnogo različitih uslova. Kada se brinete o bromeliji, dobro je zalijte. Središte bromelije naziva se rezervoar ili čaša. Ova biljka će zadržati vodu u svom rezervoaru. Napunite rezervoar u sredini i ne dozvolite da se isprazni.

Ne dozvolite da voda stoji dugo ili će stagnirati i možda oštetiti biljku. Takođe, so se nakupljaju pa je najbolje da je isperite. Također ćete morati često mijenjati vodu, otprilike jednom sedmično.

Pustite da se višak vode ocijedi u posudi ili tanjiru i ostavite da se biljka osuši prije nego što odlučite da je ponovo zalijevate.

Najbolja voda za bromelije

Ako je možete koristiti, kišnica je najbolja voda za bromelije jer je najprirodnija. Destilirana voda također dobro funkcionira za zalijevanje bromelija. Voda od bromelija može biti i iz česmevode, ali može doći do nakupljanja soli i hemikalija iz vode iz slavine.

Bromelije su čvrste, bezbrižne biljke u zatvorenom prostoru. Oni daju boju prostoriji i svi problemi na koje naiđete mogu se riješiti prilično brzo jer su problemi obično uzrokovani prekomjernim zalijevanjem ili neuspjehom u promjeni vode.

Ako je vaša bromelija biljka na otvorenom, obavezno je unesite tokom hladnog vremena. Ako se smrzne, doći će do oštećenja biljke od vode u rezervoaru.

Nagrade za zalijevanje bromelija

Zdrave bromelije nastaju ako se o njima dobro brine. Ako želite da uživate u svojoj biljci mesecima i mesecima, želite da budete sigurni da se brinete o njoj.

Zapamtite da voda može biti kišnica, filtrirana voda ili voda iz slavine, da zalijevanje bromelija treba obaviti kada je tlo suvo; i da se način zalijevanja bromelije ne razlikuje mnogo od zalijevanja bilo koje druge sobne biljke.

Preporučuje se: